CO2.EU-basisprincipes

Wanneer u een CO2-portefeuille financiert, ondersteunt u de projecten met de hoogste impact die we kunnen vinden. Om onze zakelijke kosten te dekken, rekenen wij een eenvoudig abonnementsgeld, dat duidelijk wordt weergegeven wanneer u een aankoop doet. Afgezien van deze vergoeding wordt elke Euro die we ontvangen gebruikt om projectactiviteiten te financieren die de uitstoot verminderen, koolstof verwijderen, natuurlijke koolstofputten beschermen of klimaatinnovatie ondersteunen.

Ons controleproces voor projecten omvat een beoordeling van de kosten om ervoor te zorgen dat de middelen op verantwoorde wijze worden gebruikt. Wanneer bij projecten inheemse volkeren of lokale gemeenschappen betrokken zijn, zorgen we ervoor dat projecten gezamenlijk worden ontworpen met vrije, voorafgaande en geïnformeerde toestemming. Wij geven prioriteit aan projecten die inkomsten of essentiële diensten voor deze gemeenschappen opleveren.

We zullen u verschillende hulpmiddelen aanreiken om uw impact aan te tonen, zodat u een positieve stem voor klimaatactie kunt zijn.

 • CO2 Credits: Direct bij het financieren van een CO2-portfolio ontvangt u een certificaat waarin uw aankoop wordt benadrukt. Dit omvat ook een bewijs van de CO2-Credits die u heeft verdiend met verwijderings- en reductieprojecten zodra deze worden uitgegeven en buiten gebruik gesteld.
 • MyCO2 Dashboard: Wanneer u inlogt op uw CO2-account, vindt u een actueel overzicht van de portefeuille(s) die u heeft gefinancierd met alle beschikbare projectgegevens en alle details van de impact die deze aankopen met zich meebrengen.
 • MyCO2-prestatierapport: we sturen u twee keer per jaar een rapport met duidelijke statistieken die uw impact aantonen, zowel in samengevatte vorm als in volledige details. Alles wordt zo opgemaakt dat u de resultaten eenvoudig naar uw eigen marketing- of rapportagetools kunt kopiëren.
 • Communicatietoolkit: we geven u middelen en suggesties om u te helpen uw aanpak te communiceren met werknemers, klanten en investeerders.
 • Regelmatige projectupdates: De projecten die u ondersteunt, hebben ongelooflijke en meeslepende verhalen. We verpakken deze verhalen zodat u ze gemakkelijk kunt delen via uw sociale media, marketing of communicatie met uw medewerkers.

Ja, u verdient CO2-credits voor de verwijderingen en CO2-reductieprojecten in de portefeuille. Deze worden duidelijk geïdentificeerd in uw dashboard en worden geleverd met transparant eigendom.

Het is echter belangrijk om te onderstrepen dat een goede klimaatstrategie er niet op gericht is om zo snel mogelijk naar nul te gaan. Dat soort aanpak leidt tot het kopen van goedkope compensaties die niet veel opleveren.

U zult een veel waardevoller bedrijf voor de planeet zijn als u in plaats daarvan zo snel mogelijk de grootste verifieerbare impact probeert te bereiken. Uw CO2-portfolio zorgt voor deze impact. We raden u aan transparant te zijn over uw keuze en prioriteit te geven aan kwaliteit boven boekhoudkundige trucs. Wij zullen u bewapenen met alle communicatiemiddelen die u nodig heeft om deze grotere, krachtigere claim waar te maken.

Vertrouwen is onze hoogste waarde en bepaalt elke beslissing die we nemen. We hebben hard gewerkt om het vertrouwen te winnen van vooraanstaande wetenschappers, marktexperts, natuurbeschermingsgroepen, toezichthouders, verificateurs, registers, ratingbureaus en andere klimaatorganisaties. In dit proces hebben we een groot en groeiend netwerk van adviseurs opgebouwd die onze methodologie hebben gevalideerd en ons werk in de loop van de tijd zullen blijven beoordelen.

Wij zijn van mening dat transparantie van cruciaal belang is voor vertrouwen en streven er daarom naar om zo transparant mogelijk te zijn over elk aspect van ons bedrijf. We delen de risico's die we in onze portefeuilles zien en laten u weten wanneer en hoe we fouten maken. Wij nodigen u uit om met ons te leren en geven u volledig inzicht in eventuele wijzigingen in onze aanpak. Onze prijzen zullen altijd duidelijk en eenvoudig zijn.

We zijn optimistisch over de impact van elk zorgvuldig doorgelicht project dat we in onze portefeuilles opnemen. Maar er zijn altijd risico's: veranderingen in wetenschappelijk inzicht, adoptie van technologie, bedrijfsrisico's, geopolitieke dynamiek, natuurrampen en meer. Dit is waar onze portefeuilles echt uitblinken. Elke CO2-portefeuille is gediversifieerd over verschillende projecttypen en risicoprofielen. Als er iets misgaat, kunnen specifieke projecten ondermaats presteren, maar de impact op uw portfolio als geheel zal minimaal zijn.

CO2 bedient bedrijven van elke omvang. We zijn er hartstochtelijk op gericht om het voor elk bedrijf zo gemakkelijk mogelijk te maken om klimaatleider te worden. CO2 is daarom ontworpen om kleine bedrijven zonder klimaatexpertise in staat te stellen met vertrouwen en gemak te handelen, terwijl ook de behoeften van grote, veeleisende organisaties met veel teams worden ondersteund. We hebben een team van klimaat-, technologie- en bedrijfsexperts van wereldklasse samengesteld, zodat u dat niet hoeft te doen.
Uw klimaatstrategie moet twee componenten omvatten. De eerste is een vermindering van de uitstoot die gepaard gaat met het runnen van uw bedrijf. De tweede is een bijdrage aan externe programma's die een effectieve impact hebben op de klimaatverandering. Dit laatste kun je beschouwen als jouw deel van een collectieve verantwoordelijkheid. CO2.EU biedt u de eenvoudigste en meest effectieve manier om aan die collectieve verantwoordelijkheid te voldoen.

Verder gaan dan compenseren betekent dat je voorbij de mentaliteit evolueert van het vinden van goedkope koolstofkredieten met het doel koolstofneutraliteit te claimen, in het besef dat deze zelden veel goeds voor de planeet doen.

In plaats daarvan stapt u over op het besteden van uw klimaatbudget aan datgene wat de hoogst meetbare klimaatimpact oplevert, zowel binnen als buiten uw bedrijf. U krijgt uiteindelijk gedetailleerde impactstatistieken en rapporten die uw leiderschap op het gebied van klimaat vollediger weerspiegelen, zonder de aandacht of financiering af te leiden van uw inspanningen om de economie koolstofarm te maken. Je boekt sterke vooruitgang naar het echte netto nulpunt en helpt anderen daartoe te komen.

CO2 heeft een diepe bron van ervaring op het gebied van klimaat, beleid en technologie, dmv samenwerkingen met klimaatwetenschappers.

Wij geloven in samenwerken voor succes en hebben een groot wetenschappelijk adviesteam ontwikkeld. Deze adviseurs helpen ervoor te zorgen dat we op één lijn blijven met de meest recente wetenschappelijke inzichten en regelgeving op de CO2 markt. Al ons werk wordt transparant weergegeven. We zullen de projectpagina's bijwerken naarmate de projectprestaties worden gemonitord. Er zullen ook verificatierapporten worden gepubliceerd.

CO2 rekent een transparant abonnementsgeld ter dekking van de exploitatiekosten. Dit omvat technologiekosten, het in dienst nemen van personeel, kosten voor projectverificatie, juridische diensten, enz. Naarmate we opschalen, hopen we onze kosten en deze vergoedingen verder te verlagen, zodat we de impact van uw financiering kunnen blijven maximaliseren.

CO2.EU kent een due diligence-proces dat uit 7 stappen bestaat. We hebben een systematisch proces om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk projecten kunnen beoordelen. Elk project wordt beoordeeld op basis van de CO2-inzendingen. We voeren intern due diligence-onderzoek uit en gebruiken onze wetenschappelijke adviseurs voor het diepgaande wetenschappelijke werk.

Projecten worden op hun wetenschappelijke basis beoordeeld op impact, maar we evalueren ook zorgvuldig de bijkomende voordelen, zoals impact op de natuur, steun aan lokale gemeenschappen en hoeveel van de financiering de lokale bevolking bereikt. We zorgen ervoor dat we gedetailleerde contracten opstellen die ons in staat stellen om voortdurende monitoring van de prestaties gedurende de looptijd van het project te garanderen, en om inzichten vast te leggen die we kunnen terugkoppelen aan portefeuillefinanciers.

Ons 7-stappenproces omvat:

 1. RFP's van leveranciers
 2. Technische recensie
 3. Onafhankelijke verificatie
 4. Risico-aanpassingen
 5. Gedetailleerde MSA
 6. Voortdurende monitoring
 7. Transparante prestatierapportage

Technisch

In het Verenigd Koninkrijk en de EU zijn aankopen bij CO2 niet onderworpen aan BTW, en wij innen deze kosten niet bij u. Wij zijn nog steeds verplicht om uw BTW-registratienummer te vragen om te bewaren voor onze administratie.

Als u zich in een rechtsgebied bevindt waar onze diensten onderworpen zijn aan BTW/GST, zullen wij u een relevant betalingsbewijs verstrekken.

U kunt een screenshot maken van uw CO2-dashboard. Ieder kwartaal sturen wij u een gedetailleerd rapport met tools waarmee u eenvoudig de impact kunt communiceren naar medewerkers, klanten en investeerders.